Wat is een Disc jockey?

Bruiloft DJ

Een DJ is een platenproducer, soms ook discjockey genoemd. Hij beheert belangrijke doelen in hedendaagse discotheken. Moderne discjockeys hebben de eis van specialisatie in een specifieke niche overwonnen om hun populariteit te vergroten. Deskundigen definiëren disc jockeys informeel als “DJ’s die draaien vanuit een vinylcollectie”. De belangrijkste doelstelling achter de term neckucking is de aantrekkingskracht ervan op muzikanten en publiek te maximaliseren.

Professioneel schaven bruiloft DJ’s hun kunsten bij door naar allerlei soorten feesten te gaan. Tegenwoordig worden ze ook gevraagd om de soundchecks te doen voor andere artiesten en bands. Sommige DJ’s zijn gespecialiseerd in het verzorgen van het geluidsontwerp of het integreren van speciale effecten. Zij worden geluidstechnici genoemd. Zij zorgen ervoor dat de output helder is en in lijn met de rest van het geluid. Geluidstechnici hebben geavanceerde technische vaardigheden nodig, samen met beheersing van het geavanceerde audio masteringproces. Duik in het nachtleven en de disco-cultuur om de immense populariteit.clubs catering aan de disco-cultuur te vinden. Deze term wordt vaak geassocieerd met liefde, romantiek en passie. Het is algemeen aanvaard in de meeste westerse landen. In de meeste Braziliaanse staten wordt iTune en Have I Taught You Lyrics gebruikt. In Nederlands-Indië is DJains de naam van de DJ voor wie de meeste clubs zich richten.

Een DJ kan de reputatie van een club maken of breken. Een goede DJ kan een feest maken of breken. Een hype man met de juiste muziek kan veel mensen opgewonden en veeleisend krijgen. Veel mensen belonen een goede DJ met Kore Af stijlen en andere speciale muziek. Veel mensen willen naar een club gaan en de hele nacht blijven. Goede DJ’s rekenen per uur en niet per liedje. In de groeiende nachtclubs van Europa wordt een speciale nachtclub gecreëerd om tegemoet te komen aan de behoeften van disc jockeys.genaamd decks. Deze clubs bieden een heel scala aan muziekproducten met verschillende DJ-elementen. In de Verenigde Staten is een mobiele disco/geluidsinstallatie een andere optie voor een DJ. Deze bieden totaal verschillende diensten aan. In het Verenigd Koninkrijk zijn spin masters of t appeasers een ander soort disc jockeys. Dit zijn diskjockeys die spelen op conga’s, trommels, of Kerr lights. In Zuid-Amerika doen diskjockeys die bekend staan onder de naam Pandeiro de beste synths en latin-mixen en andere energieke formats.

Sommige DJ’s draaien niet alleen op een conventionele DJ-apparatuur, maar gebruiken ook high tech apparatuur. Een goed voorbeeld is New York’s eigen Disc Jockey Roman Exploder. Roman bouwde aan het begin van de dansmuziek in het midden van de jaren 1970. Met behulp van diverse synthesizers en drummachines zette hij zijn eigen unieke sound neer. Tegenwoordig gebruikt hij nog steeds veel apparatuur, maar hij heeft zijn assortiment uitgebreid met apparatuur als de Yamaha Fairlight en de Roland TB-303. Naast het gebruik van diverse apparatuur, is het belangrijk om de tijd goed bij te houden als je DJ bent. Dit doe je door te luisteren naar het nummer dat je draait en het nummer dat je aan het draaien bent. Dit is belangrijk omdat het helpt bij het zelf afstellen van je geluid en het tevreden houden van het publiek. Bovenal, heb plezier. Dit is wat je graag doet en dat mag je nooit vergeten. DJ’en kan zo leuk zijn en de vaardigheden en technieken die je opdoet kunnen je nog jaren van pas komen.