Hoe word ik een DJ?

DJ

 

Een Disc jockey is een persoon die opgenomen muziek selecteert en afspeelt voor een menigte. Er zijn vele soorten DJ’s, van degenen die live opnames verzorgen tot degenen die klassieke nummers aanpassen om er een fantastisch clubdansfeest van te maken. De laatste geeft misschien meer traditionele feesten en grote dansvloeren.

Een DJ die optreedt op een computer wordt meestal een disc jockey genoemd. Dit komt omdat de DJ de muis en het toetsenbord gebruikt om muziekselecties af te spelen. Er is aanvullende software nodig om een betere muziekselectie mogelijk te maken. Een monitor is nuttig om de gebruiker in staat te stellen de weergave van de geselecteerde muziek te zien, en om de muziek te pauzeren en terug te spoelen als het evenement niet naar wens verloopt. Een goede DJ zal een systeem van kwaliteitshoofdtelefoons hebben en deze aansluiten op de microfoon, zodat het luidsprekersysteem kan worden versterkt.

Een DJ vult zeker de leegte op van wat een feest zonder DJ zou zijn geweest. Het stelt mensen in staat om zich bezig te houden met vrije tijd en plezier, terwijl ze de EERLIJKE sfeer van een gedenkwaardige gebeurtenis oproepen. Mensen zullen zeker graag worden vervoerd naar de plaats waar het allemaal begon voor hen, en om de gekoesterde en speciale momenten herbeleven door het gebruik van grote DJ muziek. Disc Jockey muziek is het hart en de ziel van elk feest of evenement.

djlection verzorgt de muzikale selectie van programma’s. Ooit was de DJ verantwoordelijk voor de late grote klassieke opnamen. cd, tijdschrift klassieke muziek of solo pianoconcert, solo gitaar, kamermuziek, concert/uitvoeringsmuziek voor orkest, solo drumsolo, enz. Deze vormen zijn nu echter enigszins verouderd in termen van populariteit. Persoonlijk mis ik geen van deze muzieksoorten en zou ik de grote meesters graag nog eens op een piano horen spelen.

De huidige vorm van DJ muziek:

Als je geïnteresseerd bent in specifieke vormen van DJ-muziek, zouden enkele goede nummers zijn:

Nachtclub – grooven op trance, house, RnB, break beat, reggae enz.

Dance Hall – hier spelen de jockeys remixen van break beat, RnB, funky tunes enz.

Street – house, tech, hip hop enz.

Elektronica – veel ambient mixen, griezelige deuntjes enz.

. Weet zo veel mogelijk over de DJ als je kunt en geef hem een kans om indruk op je te maken tijdens je evenement. Als je deze eenvoudige tips volgt en een professionele DJ inhuurt, garandeer ik je dat je een geweldig evenement zult hebben.

Lees meer:

Bruiloft DJ

Allround DJ