Hoe kiest u de beste thuisstudio?

Opnamestudio

De woonkamer is de plaats waar we zitten als we onze favoriete muziekplaat of -schijf draaien. De kitchenette is waar we vaak onze snacks of avondmaaltijd nuttigen. In de badkamer nemen we een verfrissende duik in het bad.

Studio is de naam die wordt gegeven aan het deel van de woonkamer waar de eigenlijke producer of technicus werkt. Zij werken in een kamer die meestal rechthoekig van vorm is. De kleur is gerelateerd aan de kamer.

Studio-infrastructuren fungeren als een soort huis, gebouwd in een vierkante of kubusvormige structuur, afhankelijk van de ruimte, met een overdekte of onoverdekte vloer. Geluidsisolatie is nodig om te voorkomen dat geluid uit een ruimte ontsnapt.

De geluidstechnicus staat links, de opnametechnicus staat rechts, en werkt als een team. De geluidstechnicus heeft tot taak de geluidsgolven die door de instrumenten in de zaal worden voortgebracht, te dempen en te absorberen (hh).

Stofzuigers zijn goed voor algemene reiniging. Als de studio echter is gemaakt in een ruimte met hard en dun tapijt, dan kan een gespecialiseerde stofzuiger nodig zijn om hardnekkig vuil en stof te verwijderen. Is de vloerbedekking echter van staal, dan is geen stofzuiger nodig.

Als u meer dan één meubel nodig heeft in uw opnamestudio, dan moet u een plattegrond maken. Dit plan omvat de afmetingen van de breedte en lengte van elk instrument, de plaats van elk instrument, het profiel van de ruimte, de gebruikte materialen, de Frameless materialen en tenslotte het type gipsplaat (ulations ofDoctors).

Het uitgeharde hout kan gebeitst worden of niet. Het beste plan is om de kamer er uit te laten zien zoals u dat wilt als u klaar bent.

Als je geen plannen hebt voor de kamer, maar je moet je leidingen gedekt hebben, maak dan die plannen.

U moet beslissen of u ramen in uw studio wilt hebben of niet. Ramen zijn duur om te plaatsen, en als u geen plannen heeft voor de ramen, moet u misschien wat grondwerk verrichten om ze te maken.

Je moet beslissen of je een lichte of een donkere kamer wilt. Als je een lichte kamer hebt, bepaal je met je buizen en tafelpoten hoe ver je ze wilt plaatsen. Als je een donkere kamer hebt, zul je je kamer er moeten laten uitzien zoals jij dat op dat moment wilt.

Als je je niet op je gemak voelt in je kamer, dwing jezelf dan niet om erin te blijven. Het beste meubilair voor thuisstudio’s is het Ikea-assortiment. Ikea is ook een geweldige plek om buizen te krijgen.

Als je eenmaal de indeling van de kamer hebt bepaald, moet je gaan nadenken over de instrumenten. Je moet deze kamer vullen om hem gelukkig te maken en uitrusten met alles wat je nodig hebt.

Als u niet specifiek bent over het soort muziek dat u zult opnemen, dan zal uw klant weten wat voor soort muziek u zult opnemen. Je moet heel voorzichtig zijn bij het kiezen van je producten. Uw producten moeten weerspiegelen wat u speelt.

Als u op zoek bent naar een bepaald soort geluid, kunt u beter denken aan pijpen of andere muziekinstrumenten. In feite, heb je een grotere selectie als je op zoek bent naar pijpen. U kunt gitaren, trommels, bloemen, sleutels, telefoons, covers enz. met pijpen in hen vinden. Je hebt een computer nodig voor softwarebewerking en een geluidskaart als je zelf wilt opnemen.

U zult wat geld moeten uitgeven voor het gereedschap. U kunt een reeks gereedschappen nodig hebben zoals schroevendraaiers, soldeerbouten, drivers en moersleutels enzovoort. Een haspelspoel zou handig zijn. Hoe lichter de spoel, hoe beter.

Besteed wat tijd aan de planning. Houd rekening met de hoeveelheid wattage die u in de studio zult moeten investeren.

Als je begint, denk dan aan de locatie van de kamer.

Anders moet u nadenken over de plaatsing van de generator, aangezien deze nauw samenhangt met de grootte van de generator.

Als u een generator koopt die groot en zwaar is, moet u wellicht het gebied waar de generator kan staan tot een minimum beperken, dus zorg ervoor dat de generator draagbaar genoeg is om te kunnen verplaatsen, maar niet te groot.

Nog steeds een grote kamergenoot is de douche. De afmetingen van de douche variëren nogal. Een rechte muur is het beste, omdat daar veel direct zonlicht komt, en er zich warme, droge lucht rond het glas in de douche zal vormen. Tenzij je een zeer gevoelige huid hebt, of lijdt aan huidaandoeningen, is het het beste om een douchegordijn te hebben voor privacy.

plafond: akoestisch/stage/vergaderruimte ontwerp

Hoe hoog u uw luisterhoogte wilt hebben is een kwestie, als u waarde hecht aan uw privacy. Volgens veel cliënten ligt de optimale luisterhoogte tussen de twee en een derde meter. Ga voor een tweeëndertig centimeter hoog genoeg om het meeste nasale geluid te verwijderen.

Lees meer:
Opnamestudio 
Mixing studio