Het belang van een goede microfoon

Engineering

Technici zijn verantwoordelijk voor de eerste opname van een nummer en voor het mixen en masteren van het eindproduct. Als opnametechniek heeft de technicus een lange weg afgelegd. Platen waren klein en duur, dus als er kopieën naast elkaar werden gemaakt, waren ze van weinig kwaliteit. Daarna kwamen CD’s, die groot en goedkoop zijn. De sleutel tot een goede technicus is dat hij/zij zijn vak kent. De grondbeginselen van het engineeren van een nummer omvatten een goede bron, dat is een goede microfoon, een kamer met de juiste akoestiek en apparatuur. Als u niet bekend bent met deze zaken, doe dan wat onderzoek naar uw specifieke aanbod. ances om uw studio te runnen, en alle neigingen om dezelfde lijnen te draaien, op hetzelfde moment. CD-spelers komen met of zonder data; sommige hebben geen selecties. U moet de mogelijkheden van elk stuk apparatuur kennen om een produkt van hoge kwaliteit te verkrijgen.

Een goede microfoon is belangrijk bij de eerste opname van een liedje. Je moet een goede condensatormicrofoon gebruiken, een die de stem heel goed oppikt. Als je galm gebruikt als overweging in de microfoon, is het bijna altijd een goed idee om de microfoons op verschillende afstanden van elkaar te plaatsen. Je wilt dat de geluiden zich mengen en natuurlijk klinken. De opnameafstand is geen belangrijke factor. In feite is dit grotendeels een persoonlijke keuze, die zal afhangen van de geluidsversterkers, de grootte van de kamer en het type microfoons dat beschikbaar is. Met een afstand van 1,5 m kan een microfoon een flinke stap van een muur verwijderd zijn, terwijl een zittende luisteraar dit effect niet zo gauw zal horen.

Een goede kamer is een ideale plaats om op te nemen. Als je wat privacy hebt, zul je makkelijker creatief kunnen zijn. Als je een grote kamer hebt, kan het zijn dat je beperkt bent in de hoeveelheid dingen die je kunt doen. Dit is echter geen groot probleem. Een goede microfoon zal de prestaties van uw opnamen aanzienlijk verbeteren. In feite is het waarschijnlijk de belangrijkste keuze die u maakt als het gaat om opnamen. Wees niet verlegen – u zult alleen maar een compromis sluiten door op te nemen met een instrument dat slecht klinkt. Doe je huiswerk en kies de beste keuze voor je budget. Een goede CD is een belangrijk promotiemiddel voor elke nieuwe artiest. Hoewel je je naam in de muziekwereld hebt gegraveerd, moet je de mensen laten weten dat je nog maar net begonnen bent. Je moet je naam een product per keer opbouwen. Wees niet bang om risico’s te nemen met je opname. Neem goede notities, en de toegang zo veel middelen als je kunt binnen de muziek creatie rijk. Als u bereid bent om in de tijd en moeite, kunt u opnames die snel zal vestigen u als een kunstenaar om rekening mee te houden.

Wanneer u klaar bent met het opnemen van uw CD, zult u een product hebben dat u kunt gebruiken in een verscheidenheid van verschillende plaatsen. Het zou een goed idee zijn om ervoor te zorgen dat u een manier heeft om het beschikbaar te maken voor verkoop. Bepaalde CD duplicatie bedrijven zullen u toestaan om een CD te maken en het direct op een lege CD te drukken. Dit zal het mogelijk maken voor het publiek om uw muziek te gebruiken zonder dat u een instrument hoeft aan te schaffen of een CD hoeft te kopen. Als je je product wilt laten bedrukken met een groot aantal verschillende afbeeldingen, lopen de kosten snel op. Laat je niet goedkoop! Hoe meer tijd je besteedt aan marketing, hoe meer eenheden je zult drukken en verkopen. Je hebt net de eerste stap gezet in wat een ingewikkelde reis zal worden. Je fans bereiken met gratis muziek is een goed begin van wat velen verwachten van je komende album. De CD kan gelijktijdig worden uitgebracht op twee punten in je marketingplan, het opnameproces en de release. Vanaf het moment dat je voor het eerst muziek opneemt, tot het moment dat je fans de muziek ontvangen, zal je master CD alles bevatten wat er is om je marketing strategie te ondersteunen. Bepaalde CD duplicatie bedrijven zullen je toestaan om de master kopie van je master opname op een CD-R te hebben voor onmiddellijke distributie. Je zult er zeker van willen zijn dat je een manier hebt om er zeker van te zijn dat je master opname niet gedistribueerd wordt op een manier die schade zou toebrengen aan je plaat.

Lees meer

Mastering

Producer