De Geschiedenis van De

geschiedenis

De gitaar is een soort volksinstrument dat behoort tot de familie van de chordofonen. Het is een van de populairste instrumenten in Zuidoost-Anatolië, het zuidelijke deel van Turkije en de omringende landen.

Het bekendste geval is dat van de “kaderbaya”, die in onze streken nog steeds populair is. Dit instrument bestaat uit metalen fretten en voigel en het staat bekend als een vrij duur instrument. De voigel is van metaal en de Gitaarles Scheveningenis van hout. Kaderbaya is een instrument dat eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken is.

De geschiedenis van de “kaderbaya” gaat terug tot de jaren 1930. In die tijd werd dit instrument gemaakt voor de soldaten in het leger en was het een vast instrument in de militaire muziekkorpsen. Iedereen hield van de melodie die het voortbracht en zo werd de productie van dit muziekinstrument opgestart. In Anatolië werd het “darbuk” genoemd en in Duitsland “nibelung”. Later werd het “kaderbaya” genoemd toen het voor het eerst bij ons werd geïntroduceerd.

Vroeger werd dit instrument gemaakt naar het voorbeeld van de piano, maar later werd het, volgens de traditie, veranderd in de “gitaar” om het meer te laten klinken als de moderne piano. Dezelfde traditie is aan ons doorgegeven en wordt nog steeds beschouwd als een onderdeel van de “kaderbaya”, ook al verschilt de piano enigszins van het origineel.

Wanneer we denken aan de kalkoen andatos, en de manier waarop zij hun muzikale invloed in de wereld hebben verspreid, is de kaderbaya slechts een van de vele instrumenten die sterk zijn beïnvloed door deze lange en rijke geschiedenis van de kalkoenen.

Kaderbaya-muziek wordt vandaag gevonden in streken van Anatolië, het Midden-Oosten, Europa en Azië. Kaderbaya-muziek is te vinden in het oude textielerfgoed van Centraal-Azië, de antieke muziek van de provinciaal bestuurde gebieden van China, en de etnische muziek van de etnische groepen van deicles van Europa.

De kaderbaya is ook zeer populair in de Turkse steden van �vlag, gecondenseerde vorm en Anatolië. Kaderbaya-muziek in Ēbetekent zowel Cockney-rijmen als Road-liederen. Kaderbaya-muziek is een melodische vorm van Turkse muziek, waarin een idiomatische, poëtische en affectieve benadering wordt vermengd. Een voorbeeld van dit soort muziek is de beroemde Kaderbaya Oriental, die exotische en bekende muziekinstrumenten uit het Midden-Oosten en Azië mengt.

De keuze van de instrumenten kan variëren, soms meer dan bij enig modern muziekinstrument. De muzikanten of zangers kunnen zelfs gebruik maken van muziekinstrumenten die zij zelf niet bespelen en dit wordt Kaderbaya-ing genoemd.

Er zijn vele Kaderbaya-isten, muzikanten en zangers over de hele wereld. Kaderbaya-isten zijn ontdekt in India, Azië, de Balkan, Egypte, Syrië, Islamitische Kennis, Europa, Noord- en Zuid-Afrika, en de speciale militaire vliegtuigen uitgerust met sequencers, alsmede in vele andere landen.